Tips om de juiste lier te kiezen.

Robson professional winches is een merk van de Lima Trading Company. Door eigen import en de zeer korte lijnen met de fabriek kunnen we de professionele Robson producten zeer scherp aanbieden. Doordat we zowel de import , verkoop en service in eigen hand hebben kunnen we de klant een eerlijk en betrouwbaar product aanbieden met snelle service . Naast onze hoofd business bieden we ook nog relevante 4x4 accessoires aan tegen concurrerende prijzen.

Waar moet u op letten bij het aanschaffen van een lier ?

De vuistregel is dat je lier een capaciteit heeft van 2 x de zwaarste last die je van plan bent te lieren + een veilige extra afhankelijk van uw specifieke toepassing.

Let op : De capaciteit per laag kabel. Meestal ben je op de 3e of 4e laag aan het lieren. De capaciteit op die lagen is aanzienlijk minder dan op de 1e en 2e laag.

Let op : Het soort motor. Er zijn permanent magnet motoren en series wound. De permanent magnet is echt voor hobbymatig gebruik en is doorgaans een stuk goedkoper. Robson lieren zijn altijd uitgerust met de professionele series wound. Deze motoren trekken meteen de volle capaciteit.

Let op ;  De gearratio. Dit is de vertraging van het tandwielstelsel. Hoe lager de ratio hoe sneller de lier. Vaak zie je bij heel goedkope  lieren, dat er een lichte motor wordt gebruikt en een hoge ratio hebben om toch aan een hoge capaciteit te komen.

Let op : Zit er een overbelastingsbeveiliging (overload protection) op? Zonder beveiliging kan de lier bij extreme omstandigheden blijven draaien totdat er iets kapot moet gaan. Meestal zie je dan dat het tandwielstelsel of de aandrijfas wordt opgedraaid. Ook het doorbranden van de motor is zeer goed mogelijk. Alle ROBSON lieren hebben standaard een overbelastingsbeveiliging.

Dus voor een juiste keuze kijkt u niet alleen naar de hoeveelheid lbs maar hoe de trekkracht tot stand komt.© 2008 - 2024 LiMa Trading Company | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel